Gestomp op je voeten..
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg MarcBirgitAnnemiekeJeroen
28 Februari 2006 | Thailand, Bangkok
Maar goed we beginnen bij.. het begin. Nadat we het internetcafe verlaten, zijn we Bangkok ingewandeld maar dat valt tegen, onregelmatige trottoir, veel herrie, veel Thai die je allemaal aanspreken en van ongevraagd advies voorzien iedere keer wanneer je de kaart erbij pakt (en dat is vaak) uiteindelijk konden we de verleiding om in zo'n geinige tuk tuk te stappen niet weerstaan, om er direct achter te komen dat je daar dus niet met vier westerlingen in past. Maar multitasking als wij zijn heeft Miek direct haar buikspieren en Bir haar bilspieren getraind, zodat we toch, na een dolle rit (Efteling en dan ECHT gevaarlijk) op Khao San Road zijn aangekomen.
Daar uiteindelijk een trip naar River Kwai geboekt, met direct aansluitend onze nachttrein en ook voor onze bagage wordt gezorgd. Dat voor een goede prijs, dus we waren erg tevreden met onszelf.
Nog even onbeschaamd de toerist uitgehangen in deze toeristische verzamel straat van cafe's, marktjes en hostelletjes.
Taxi teruggenomen en avondeten overgeslagen (zaten nog vol van de Burger King)
Na wat overredingskracht van Miek haar kant, allemaal richting de thaise massage salon getogen, waar Bir, JJ en Miek voor 5 euro een uur lang een traditionele massage zouden ondergaan. Op bedjes afgeschermd door gordijntje mochten we een leuk geruit pyamaatje aantrekken en zelfs Marc kreeg een bedje toegewezen om nog even relaxed te tukken. HIJ wel... want wij ondergingen onder tussen een enigszins hardhandige (de blauwe plekken staan op onze benen) maar doeltreffende (hielden we onszelf een uur lang voor)knijp- en duwbehandeling.
Daarna ons bedje in
Tweede dag, BIRGIT JARIG
Tussen half negen en elf aangerommeld, daarna een stukje lopen naar de watertaxi, drie uur later bij de Golden Mountain aangekomen zodat we een uur later de Royal Grand Palace en de Wat Phra Kaeo konden betreden. Verschikkelijk mooi hoor, veel goud, veel kleur, prachtig aangelegd. Nu ja jullie zien de foto's wel
Tweede bestemming Wat Pho. Ook mooi, natuurlijker, groener en charmanter, met DE enorme liggende Boeddha.
Binnen het tempel complex nog even op een stenen paviljoentje liggen cocoonen (Miek kan gelukkig overal slapen) en daarna de Klong tour geskipped en ons door de express boot naar het skytrain station laten brengen. Moet een higlight van Bankok zijn, maar voor ons gewoon een metro tien meter boven de grond. Marc kreeg toen een telefoontje van zijn moeder met helaas vervelend nieuws, vanochtend tien uur (NL tijd) is zijn oma overleden, niet onverwacht, maar Marc is natuurlijk wel even ontdaan.
Onderweg naar de volgende bestemming konden we natuurlijk niet de gelegenheid aan ons voorbij laten gaan om van een lekkere mocca Ice en choco muffin bij de STARBUCKS te genieten.
In het Lumphini park even rustig gezeten en het airobics evenement aanschouwd. Bijzonder; 200 thai die in de openlucht een airobics les volgen!
In het park nog twee grote varanen zien lopen en daarna op hotel aan. Aangezien geen een taxi chauffeur ons mee wilde nemen zijn we maar gaan lopen.
Op straat liepen we nog een lief baby olifantje (+/- 3 jaar oud..) tegen het lijf, zooooo schattig.
Op licht aandringen van Birgits kant (ze is ten slotte jarig) in het hotel het zwembad ingedoken en daarna in het restaurant van het hotel lekker gedineerd (SUSHI!)
Straks nog een oil massage? Of toch vroeg naar bed, want morgen om kwart over zeven het hotel verlaten voor een fietstocht door de buitenwijken van Bangkok. Jullie horen het wel....
Iedereen nog bedankt voor de felicitaties aan Birgit en we laten snel weer van ons horen.
28 Februari 2006 - 16:04
Tim:
Marc en Beer,
Gecondoleerd met oma....sterkte! -
28 Februari 2006 - 16:48
Ouders Birgit:
Ook van ons gecondoleerd. Triest dat ze net nu overlijdt nu jullie zo ver weg zijn. Als ik het zo lees, zijn jullie van plan om daar te blijven.
Ik hoop dat jullie toch volop kunnen genieten. Jullie hebben al veel gedaan zeg! Gerrit en Gonnie -
28 Februari 2006 - 17:56
Sini:
Birgit gefeliciteerd...
Marc gecondoleerd...
Allemaal succes met het verwerken van alle indrukken tot nu toe en die nog komen gaan... -
28 Februari 2006 - 18:31
Brigit:
so dat klinkt allemaal erg goed. Om jaloers op te zijn. Mijn carnaval was super en helaas was dat mijn lolletje weer voor deze maand. Tis nu weer hard werken. Geniet ervan en succes met al die actieve excursies! En birgit: alsnog gefeliciteerd (zul je wel te laat lezen aangezien je al op internet bent geweest vandaag).
ik volg jullie berichten met plezier, dus tot snel!
groetjes, brigit -
28 Februari 2006 - 18:46
Wubbo:
Ook hier vanuit Den Haag.
Gecondoleerd en gefeliciteerd. Zo te lezen wordt er aardig wat afgemasseerd. Geniet ervan. -
28 Februari 2006 - 19:11
Karin En Radboud:
Gecondoleerd met je Oma, Marc. Mochten we iets voor je kunnen doen horen we het graag. Ondanks alles nog veel plezier. -
28 Februari 2006 - 19:35
Saskia:
hallo luitjes, ik snap het al, je moet het zien om het te kunnen geloven.
ik ben trots op jullie! wat een ervaringen! Het eten is geweldig dus!
piek we hadden een dineetje thuis, kreeg prachtige tulpen, Beer vindt ze ook mooi en ..lekker!
Birgit hiep hiep hoera.
massages volhouden, die Thai zijn vast niet zomaar slank!
Marc, verdrietig jongen, sterkte.
groetjes -
01 Maart 2006 - 08:19
Birgit:
Hey Beer!
Gefeliciteerd!! Fijne vakantie nog!!
liefs,
Birgit -
01 Maart 2006 - 10:45
Suzanne:
Heey avonturiers!!! naast de leuke en verdrietige dingen lijken jullie nu al een top vakantie te hebben, en jullie hebben nog dik twee weken te gaan. kick!!! ben erg benieuwd naar alle verhalen. geniet ervan met zijn alle!!! dikke kusz,
p.s. beer is erg ondeugend maar ook heeel lief. -
01 Maart 2006 - 13:10
Ingrid:
He Marc, sterkte met het verlies van je oma. Probeer toch van die heerlijke vakantie te genieten. Ik lees het met plezier, net of er weer ben 6 jaar later! En gefeliciteerd met Bir -
01 Maart 2006 - 13:11
Ingrid:
01 Maart 2006 - 13:42
Chris:
Heeeeej Miek (en vrienden van miek natuurlijk)
Potver wat een heerlijk verhalen zeg! Ben erg jaloers, aangezien we hier bij studentalent tegen treurig smeltende sneeuw aan zitten te kijken! Ik lees lekker mee, dus vermaak me met alle verhalen!
Liefs, eigenste intercedentje!