Haai!!! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van MarcBirgitAnnemiekeJeroen - WaarBenJij.nu Haai!!! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van MarcBirgitAnnemiekeJeroen - WaarBenJij.nu

Haai!!!

Door: Birgit

Blijf op de hoogte en volg MarcBirgitAnnemiekeJeroen

16 Maart 2006 | Thailand, Bangkok

Hai! Daar zijn we weer! Na het verontruste sms-je van Linda die ons vannacht allevier wakker trilde om kwart voor 4, hebben we ons naar de dichtsbijzijnde internetgelegenheid gesleept. Het heeft even geduurd, maar hierbij het langverwachte berichtje...

De laatste dagen hebben we op Koh Phi Phi (Don) doorgebracht. We zijn gisteren naar Koh Lanta verplaatst.

Wat hebben we op Koh Phi Phi allemaal meegemaakt en gedaan:
- Een heerlijke rustige stranddag
- Een sunset uitstapje per boot naar Koh Phi Phi Leh, waaronder snorkelen boven een prachtig koraalrif (Found Nemo!!), kajakken naar Maya Bay met hagelwit strand (waar de film The Beach is opgenomen), BBQ bij zonsondergang op de boot en een woelige terugvaart.
- Een ochtend snorkeltocht (weg om 7 uur 's ochtends!! Pffff) naar shark point. Daar waren zwartpunt vin haaien te zien. Deze zijn geheel ongevaarlijk en varieren qua gewicht van 2 tot 12 kilo. We moesten even zoeken en waren teleurgesteld om niets te vinden (behalve nogmaals prachtig koraal en gekleurde vissen) maar onderweg terug naar de boot komen Marc en Bir toch twee haaien tegen. Miek zag ze later ook. JJ jammer genoeg niet... :-(
- Wederom een rustige stranddag voor Marc, Miek en Bir. JJ is een heel stuk gaan wandelen naar een hooggelegen viewpoint (en dat in de hitte want het is hier momenteel nog steeds ongeveer 40 graden...)
- We hebben een dag lang een prive longtail boot gehuurd inclusief kapitein om rond Koh Phi Phi Don te varen. We konden stoppen waar en wanneer we wilden en de kapitein wist de juiste mooie plekjes te vinden. Zo stopten we op: Monkey Beach (loslopende, schattige, half tamme apen), een mooie snorkelplek (met kleine gestreepte kleurige vissen die in grote getale af kwamen op onze bugles chips die we voor elkaars snorkel in het water gooiden, hilariteit alom en leuke foto's!!), een lief paradijselijk strand met hangmat (Miek heeft ons laten zien hoe je hier sierlijk met een pina colada in je hand in kan klimmen), het aller mooiste koraalrif tot nu toe (we hadden al heel veel mooi onderwaterleven gezien maar hier keken we weer onze ogen uit!) en tot slot wederom bij sharkpoint (Jeroen's herkansing om een haai te zien: Met succes!!! JJ gelukkig!!!!)
- Iedere avond eten we bij een Bora Bora overtreffende lounge tent (Carpe Diem), direct aan het strand met lounge kussens, een vuurdanser, overheerlijke bananenshakes en relaxende muziek.
- Miek en Bir hebben een shopavond gehouden. Miek heeft de laatste souveniers ingeslagen en liep krom onder het gewicht! :-)
- We wilden op het strand eten maar een onweersbui verstoorde onze rust. Vanwege de regen (de eerste deze vakantie) moesten we naar een overdekt terras verplaatsen.... Wel prachtig die bliksem in de wolken!

Gisteren zijn we naar Koh Lanta vertrokken. Het was waarschijnlijk de heetste dag tot nu toe!! Op de boot belaagd door mannetjes die je hun accommodatie willen aansmeren. In die hitte is het dan moeilijk om toch beleefd te blijven. We hebben een locale Thai naar de accommodatie van onze keuze laten bellen. We werden gratis opgehaald van de haven in de laadbak van een open pickup-truck. Bijna gesmolten door de hitte.....

We hebben een vrij luxe en Frans Bauer achtig ingerichte bungalow met zijn vieren voor 16 Euro per nacht met Airco. Vandaag een rustig stranddagje op het bloedhete strand met weinig schaduw. Het strand doet ons aan Scheveningen denken op de vele rotsen in de branding na. We zijn erg verwend geraakt door de prachtige stranden op Koh Phi Phi! Maar lekker luieren is van harte welkom. JJ heeft minder behoefte aan rust. Hij wil graag dingen zien en is daarom een stuk gaan wandelen.

Morgen staat een boottocht langs vier ongerepte eilandjes op het programma. Dit doen we samen met twee Amsterdamse meiden die we hier in Thailand al voor de derde keer zijn tegengekomen. Hoe klein is de wereld.....!!!

Persoonlijke noot:

- Allen: We vragen ons regelmatig af wat Alan aan het doen is. Heel raar is dat.....

- Annemieke: De vakantie is bijna ten einde, dus ik begin jullie allemaal te missen......

- Marc en Bir: We komen zondag terug en landen om half tien 's ochtends.... Zoals al besproken komen Gerrit en Gonnie naar Schiphol en gaan daarna mee naar Den Haag. Daar kunnen twee personen mee rijden (toch?) Tine en Linda jullie waren ook van plan te komen toch? Kunnen Jeroen en Annemieke dan mee rijden? Hoe hadden jullie dat in gedachten? (Saskia en Fred, als dat het geval is dan hoeven jullie Miek niet op te halen, anders laten we het nog wel weten...)

- Marc en Bir: Tine, Gerard, Linda, Andre, Gerrit, Gonnie, Muriel, Tim en Josje, we willen jullie graag vragen om zondag avond gezamenlijk (op Scheveningen) uit eten te gaan. Dit is om de verjaardagen van Marc en Birgit te vieren. Laat even via deze weblog weten of jullie willen en kunnen. Dan kan Marc daarna heel lief aan zijn moeder vragen om te reserveren bij Lemon Grass in de Scheveningse haven (of een ander goed restaurant Tine, dat laat Marc aan jou over). Via deze weblog hebben we nog wel even contact over de verdere invulling hiervan. Ger en Gon, als jullie al andere plannen hebben later op de dag (zondag de 19e) dan is dat natuurlijk geen probleem... Jullie verwachtten natuurlijk alleen s'ochtends en begin van de middag in Den Haag te zijn. We horen het wel.

Birgit: Ger, Gon willen jullie de groeten doen aan oma? Of leest zij deze verhalen ook via jullie? Alles goed met haar???

• 16 Maart 2006 - 05:46

Willem En Angelique:

Laat ons dan maar de eerste zijn jullie een goede reis te wensen... Geniet nog even en tot gauw!

Doeggg

• 16 Maart 2006 - 07:20

Gonnie En Gerrit:

Bir, oma leest idd deze verhalen. Wij printen ze uit (grote letters) en sturen ze op of geven ze aan haar als we er zijn. Zij doet natuurlijk de groeten, vindt dat jij van alles meemaken en lacht zich een kriek om Marc's bijbaantje als koedrijver. De steegjes in Bangkok vond ze maar eng en ze dacht dat heel Thailand uit van die steegjes bestond. Je hoort nog van ons over zondag. Geniet ze nog even!

• 16 Maart 2006 - 09:00

Tim:

Marc,Bir,

Mu en ik komen graag eten a.s. zondag!....geniet nog even de laatste dagen!

• 16 Maart 2006 - 09:09

Cindy:

Ojee, al weer bijna het einde... Maarruh Annemieke, het voorstel voor de "The Villa" ligt alweer in je mailbox! En lekker toch dat Pina Coladaatje naar binnen geslagen, he! Neem er nog een paar voordat je uit de zon bent! zie je snel!

• 16 Maart 2006 - 09:33

Alan:

Hum, ga me nu toch echt zorgen maken als mensen zich afvragen wat ik aan het doen ben!? en dat op hun vakantie......rare mensen die vakantiegangers.

Maaruh, kom eens langs als jullie terug zijn dan kletsen we even bij...

• 16 Maart 2006 - 09:41

Dre:

Tjonge, jonge, wat een superverhalen allemaal zeg. Zit ik hier een beetje achter mijn suffe Consumentenbondbureautje en computertje weg te dromen bij jullie reisverhalen...pfffff. Hahah, die JJ toch ook, hij doet ook alles voor een mooi kiekje he? Een fotograaf in hart en nieren.

Marc niet meer sjaggo geweest?

Moest wel even lachen dat jullie zelfs daar je weleens afvragen wat Al aan het doen is, hij zou zich vereert moeten voelen :)

Hey guys (and dolls) geniet nog even van de laatste paar dagen, denk aan ons hier in het ultra-koude en saaie Nederland, en tot dit weekend. Goeie vlucht.

Dre

• 16 Maart 2006 - 10:02

Nienke:

Ey miek, klinkt goed al die reisverhalen. Hoop je snel live te spreken, kunnen we lekker bijkletsen. Have fun, kuss Nien

• 16 Maart 2006 - 16:19

Miekie:

Hier is het nog lang geen lente, dus geniet nog maar eventjes goed daar!!!

• 16 Maart 2006 - 18:08

Gerrit En Gonnie:

Gaan graag mee eten, maar op een voorwaarde .... dat we nog meer verhalen te horen krijgen.

• 16 Maart 2006 - 22:36

Fred Nugteren:

''t gsat prima met beer, dus we willen nu wel een beetje van .m af.
    papa t zit er bijna op jammer, maar hoeveel kan een mens aan indrukken verwerken in een bepaalde tijd. Dit was in elk gevak onvergetelijk

• 17 Maart 2006 - 08:36

Saskia:

potverblomme wat mooi allemaal, en ik maar zoeken naar een 8daagse reis naar Corfu!!!!!
    jullie zijn heel slim, jong, knap, veel geld en flink reizen!houwe zo!
    veel liefs allemaal en piek ga je gauw zien!
    je moeder!!!!!!

• 17 Maart 2006 - 10:00

Nadine:

En waar blijven die foto's nou?! ;-D

• 17 Maart 2006 - 16:13

Tine:

Ja ik zal voor 10 personen rteserveren bij Lemon Grass. Heb ik wel eens gegeten. Trekken jullie dit wel zijn jullie dan nier bekaf??
    Oma's huis ij leeg en schoon en maandag de sleutel inleveren.
    Zaterdag weer een begrafenis de vader vab Willen is deze week ook overleden en was ook 90 jaar.Kunnen we weer niet klussen in Dres en Linda's huis. Komt hier ooit een einde aan? Volgende maand ga ik alleen maar luieren. Goede reis en rustige vlucht gewenst we zijn zondag op schiphol.Weet niet of we met een of twee auto's zijn. Hele goeie reis en tot zondag.
    Tine

• 17 Maart 2006 - 16:15

Tine:

Sorry voor de spelfouten ben nogal vermoeid. Doeiiii tot zondag