Haagse berggeiten
Door: Birgit
Blijf op de hoogte en volg MarcBirgitAnnemiekeJeroen
09 Maart 2006 | Thailand, Bangkok
We zijn inmiddels twee dagen op jungle trekking geweest. Vooral achteraf een hele mooie ervaring!!! Het was flink afzien ondanks dat we voor een milde versie van trekking hebben gekozen.
We vertrokken om half tien uit ons guesthouse, om vervolgens naar de verzamelplaats gebracht te worden. Opgedeeld in nieuwe groepjes vertrekken we vervolgens naar het gebied ten noorden van Chiang Mai, een anderhalf uur durende rit waarin we onze medereizigers kunnen leren kennen: 2 Engelsen, 3 Fransen, onze gids en een licht verstandelijk gehandicapte sidekick van onze gids (een stagiair). Onderweg zien we de eerste paarden sinds we in Thailand zijn, of zijn het toch muilezels???
De omgeving is prachtig, we maken een korte stop bij een locale markt om de laatste flessen water in te slaan en arriveren rond het middaguur bij de lunchplaats. Daar moeten we helaas langer wachten dan ons lief is, een Zweeds/Londons koppel moet nog aan de groep worden toegevoegd. In die tijd weet Jeroen de plaatselijke waterleiding te slopen (wat niet veel meer inhoudt dan een blauwe plastic slang die in de berm ligt.....) Het water spuit alle kanten op. Op de achtergrond dreunt de karaoke machine (het zullen je buren maar zijn). Marc wordt inmiddels uiteraard erg chagrijnig van het wachten. Na een uurtje of twee kan het avontuur dan eindelijk beginnen.
De eerste klim duurt niet heel lang en leidt ons naar een mooie waterval waar we even kunnen zwemmen. We zijn nog niet omgekleed en moeten ons in de bosjes in onze bikini hijsen. Door de hitte zijn we al aardig bezweet geraakt en het koude water doet ons dan ook goed. Helaas voor Marc is hij nog steeds chagrijnig en wil hij dus niet zwemmen.
We vervolgen onze tocht door groene koolakkers (dat stinkt wel!!) via redelijk steile klauterpaadjes. We bereiken het eerste bergdorpje waar twee schattige puppies rondlopen waar Annemieke meteen verliefd op is. Ook lopen er kleine zwijntjes rond die slechts een paar dagen/weken oud zijn. We proberen ondertussen niet te stoeien met de kuikentjes, ookal zijn ze nog zo schattig Jeroen1!!
Het landschap wordt inmiddels meer bosrijk en we moeten flink klimmen. Dat valt tegen, zeker door de hitte. We vragen ons inmiddels een beetje af waarom we ook al weer aan deze trekking zijn begonnen. Maar naarmate de tocht vordert wordt het landschap steeds meer jungle achtig, het uitzicht is soms prachtig en het reisgezelschap erg gezellig om mee te kletsen. Tijdens de laatste zware klim weet Marc het nog even spannend te maken. Een kudde koeien loopt voor ons. Marc loopt voor in de groep en wil de kudde passeren. De kalfjes worden een beetje onrustig en moeders grijpt in! Ze draait zich om en stormt in volle vaart op Marc af die zich met een sierlijke sprong in de berm in veiligheid weet te brengen. De koe stopt en wordt door de gids weggejaagd. Marc komt er met een paar struikschrammen van af.
We bereiken het dorp waar we de nacht door gaan brengen. Moeten nog even op onze tanden bijten want ons hutje ligt natuurlijk helemaal bovenaan in het dorpje. Helemaal op maar vol van alle indrukken gaan we even liggen in de bamboehut op palen. We genieten van een prachtige zonsondergang terwijl de gids en de eigenaar van de hut het eten klaar maken. Het eten is heerlijk, we kletsen op de veranda nog met de medereizigers als we worden verrast door een groep kinderen uit het dorp in traditionele kleding, die ons komen verblijden met een paar liedjes en dansjes (waaronder de Thaise versie van vader Jacob). We belonen ze hiervoor met koekjes en snoepjes.
We slapen op een matje met wollen dekens en staan op om 8 uur. Jeroen staat al vroeg naast zijn matje en loopt rond half zeven het dorp in. Marc en Birgit worden wakker van blaffende honden. Het blijkt dat Jeroen slapende honden wist wakker te maken terwijl hij foto's aan het maken was..... Wat een herrie (hele dorp wakker???) Gevaarlijke hobbie dat fotograferen!
In de verte zien we het dorp waar we naartoe gaan lopen. We zien er een beetje tegenop want het belooft een zware tocht te worden zeker met spierpijn :-)
Boven aangekomen genieten we van een colaatje en gaan via een steile helling naar beneden naar de tweede waterval. Birgit is inmiddels omgedoopt tot een figuur uit de fabeltjeskrant: Birgit de Berggeit. Bij de waterval aangekomen genieten we van een heerlijke koude natuurlijke douche en spoelen we al het vuil van de afgelopen twee dagen van ons af. Onze voeten zijn wit en onzen benen bruin en dat komt niet door de zon!! Na ons bad sprankelen we van de goudkleurige korreltjes die in het water zitten. Zelfs de kikkers en de mieren zijn hier goudkleurig... Fris gaan we ploeterend verder naar het volgende doel: het olifanten- en rafting kamp. Dit leidt ons langs de mooiste uitzichtspunten van de gehele trekking. Dus ondanks dat we erg moe zijn, zeker de moeite en pijn waard!!!
Na een lunch met veel vers fruit een rit op een olifant van ongeveer een uur (nu zit ook Marc een keer op de nek van de olifant). Jeroen en Miek worden door hun ondeugende olifant ondergegooid met modder. Jeroen kan met moeite zijn camera beschermen. Hij duikt er met zijn gehele lichaam bovenop. Annemieke heeft zand en olifantensnot tussen haar tanden. :-)
Vervolgens stappen we in een rubberboot om een stuk te raften. Helm op, vest aan, het lijkt wat overdreven, zeker aangezien de rivier redelijk kalm is. Toch een aantal spannende stukken en we komen meerdere keren vast te zitten tussen de rotsen. Erg gelachen!
We stappen met de hele groep over op twee bamboe vlotten. Wederom een hilarische tocht, waarbij veel mensen in het water belanden en we allemaal in een jolige bui zijn. We bereiken het eindpunt en worden met een busje netjes teruggebracht naar ons guesthouse.
Aangezien de bungalows vol zitten slapen we weer een nacht in twee kamers van het guesthouse. We eten bij een restaurantje bij de rivier en gaan moe maar voldaan lekker slapen.
Vanmorgen hebben we de vliegticktes naar Koh Phi Phi geboekt. We vliegen morgenavond om 18.10 uur via Bangkok naar Phuket. Aangezien we hier om 23.00 uur aankomen blijven we daar eerst een nacht om de volgende ochtend vroeg met de boot naar Koh Phi Phi te gaan.
We hebben nu nog twee dagen om in Chiang Mai en omgeving rond te kijken. We gaan vandaag een naar horen zeggen indrukwekkende tempel boven op een berg bekijken.
Wederom iedereen bedankt voor alle leuke berichten. Leuk dat veel collega's ook meelezen en meeleven!!
Groetjes aan alle vrienden, kennissen en familie!!
Persoonlijke noot:
Annemieke: Gabri, je leest dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb, toch raak ik niet uitgepraat over onze belevenissen in Brazilie en ik heb heel veel van jouw reiservaringen opgestoken!
Birgit: Ger, Gon, ik zal kijken of we een goede en betrouwbare gelegenheid hebben om een 1 GB kaartje te kopen!
Josje, Hoe gaat het met Bonnie en Clyde?
Angelique, Willem, Kim en Chris, jullie gouden tips komen erg van pas!!! Daar zijn we erg blij mee. Ook jullie boekjes worden helemaal uitgeplozen!
Angelique en Willem, gaat het goed met jullie nieuwe huis? Alles op schema? Tevreden?? Succes!!!!!
Van ons allemaal: Andre en Linda, we hopen dat jullie huis flink op schiet en dat jullie er binnenkort in kunnen trekken!!!
Groetjes aan alle vrienden, kennissen en familie!!
Persoonlijke noot:
Josje, Hoe gaat het met Bonnie en Clyde?
09 Maart 2006 - 08:11
Cindy:
Hee daar! Ikwilook ikwilook ikwilook! Jullie weten aanstekelijk te schrijven, ik heb ook spierpijn gekregen!! Gelukkig gaan we naar Indonesië anders zou ik al deze geweldige verhalen gewoonweg niet aankunnen.
groetjes! -
09 Maart 2006 - 08:34
Saskia:
verschrikkelijk allemaal!
jullie hebben je eiland wel verdiend zo! wat een ervaringen, om nooit meer te vergeten! goed verhaal birgit, wanneer komt je eerste boek uit!
piek we hadden een overstroming! de putten in de tuin konden de wateroverlast niet meer aan, dat zegt wel wat van het weer hier! g.v.j.m. -
09 Maart 2006 - 08:59
Jolle:
Oh, dus in Thailand kan Jeroen WEL vroeg opstaan... ;-) -
09 Maart 2006 - 11:11
Willem En Angelique:
He hallo
Leuk om te lezen dat het goed bevalt. Heel herkenbaar, de warmte, het wachten en de vermoeidheid die beloond wordt met mooie uitzichten. Dat je nog tijd hebt om aan ons te denken! Qua verbouwing gaat alles prima, qua schilderwerk niet echt. We hebben nog drie weekenden om alles te schilderen en we weten nu nog niet welke kleuren... :-( ... oftewel: morgen een knoop doorhakken en maar aan de gang gaan.
Geniet nog even van al het moois daar, want voor je het weet start het werkende leven weer... -
09 Maart 2006 - 13:24
Joey:
Ha, ha, goede verhalen daar. Makes me happy! Marc doe je wel een beetje zachtjes met de koeien...cowboy van me;-) Met die andere vriendjes van jullie gaat het super (ze leven nog laat maar zeggen;-). 's Ochtends word ik in ieder geval vanaf mijn buik het bed uit gekeken door allermansvriend Clyde en zelfs Bonnie is over haar liefdesverdriet heen...sorry Marc ze begint vriendjes te sluiten met een andere stoeipoes (en dan bedoel ik niet mezelf). En jawel het hele verhaal kan bijna gelabeld worden..... Al met al is het erg gezellig en laten ze mijn kleed nu ook eindelijk met rust. En nee Annemiek, dit betekent niet dat ik op je konijnen wil passen....
Jeroen ik ben erg benieuwd naar je foto's. Na een potje streetbasketbal moet je ze me maar laten zien.
Bir succes met Marc en zijn Nukken;-) Heb erg veel zin in Jack Johnson.
Dikke knuf -
09 Maart 2006 - 13:26
Jess N Col:
Just checking in on your blog, cam't wait to see the photos! Have a safe trip to Phi Phi you mad Dutchies! Pleaseure to have met you!!! -
09 Maart 2006 - 18:29
Ka:
Hi Luitje, zo te horen maken jullie veel mooie dingen mee. Ik wist trouwens niet dat marc zoveel aantrekkingskracht heeft als hij nukkig is!! Gelukkig heb je die koe overleeft. Ik hoop dat jullie nog mooie (strand)dagen tegemoet gaan. Geniet nog even. Liefs Ka -
10 Maart 2006 - 12:09
Suzanne:
heey,
SUPER al die verhalen!! jullie maken toch wel wat mee he zo! zie ik mezelf niet zosnel doen. Annemiek t'gaat goed met Puk en beer ze missen je alleen heel erg!! en ik ook, nou maak er nog wat van!! groeten iedereen!
kus suzanne