Omvallen van verbazing
Door: Marc
Blijf op de hoogte en volg MarcBirgitAnnemiekeJeroen
01 Maart 2006 | Thailand, Bangkok
Hallo,
Bedankt voor jullie lieve en leuke reacties!Vandaag zijn we heel vroeg opgestaan, 6.00 uur omdat we een fietstocht door Bangkok gingen maken. Deze tocht heet The Colors Of Bangkok en leidt je door de sloppenwijken (slums) en de jungle (de long) van Bangkok. We fietsten dus door allerlei steegjes, achterommetjes en kruip-door-sluip-door weggetjes, soms nog geen meter breed, terwijl de Thai je breed lachend begroeten (wie is nu de attractie???). Veel katten en honden ook, vaak in slechte gezondheid. Ook een klein schooltje binnengelopen waar alle kindjes ons vrolijk tegemoet kwamen om een handje te geven. De reisgids sponsort deze school, dus het was leuk om ipv een fooi een donatie hiervoor te geven. Op deze manier kregen we een heel ander, interessant deel van deze grote stad te zien. Met een bootje de rivier overgestoken en daar dus door de jungle gefietst. Ook daar weer veel krotjes, maar ook luxere woningen. Je valt van de ene verbazing in de andere: Marc nam dit letterlijk en maakte een sierlijke duik bij een steil hellinkje. Geen gewonden, alleen een schrammetje. 's Ochtends om 10.30 uur warm gegeten bij een plaatselijke Thai met open keuken. Erg lekker en erg vriendelijke mensen (zonder tanden!).
In een mooi park hebben we nog vissen gevoerd, allemaal koikarpers en meervallen. Heel erg veel!!!
Ook nog gestopt bij een oude tempel die in het verleden 3 keer door de bliksem geraakt is en erg vervallen was. Extra attractie: een rottende dooie hond in de tuin van deze tempel en een aantal schurftige andere honden die nooit oud gaan worden. Wat hebben onze huisdieren in Nederland het dan toch goed!
Wel heel warm zo op de fiets, zeker als op een bepaald moment een band vervangen moet worden die lek is, toch Miek? Gelukkig had Andre, de Nederlandstalige reisgids de band snel vervangen.
Rond 13.00 uur was de tocht afgelopen en zijn we per taxi naar het hotel gegaan. Daar aangekomen een duik in het zwembad genomen (op de 10e etage terwijl het verkeer beneden je voorbij raast!) en alle 4 vrij snel in slaap gevallen.
Nu net lekker gedineerd in het hotel (het eten is inderdaad erg lekker, Saskia!) en waarschijnlijk gaan we zo nog naar een groot warenhuis hier om te zien hoe dat is.
Morgen nog vroeger op want om 6.30 uur moeten we zijn uitgecheckt en worden we opgehaald om naar de River Kwai te gaan, inclusief 1 overnachting op een floatel. We kunnen dan helaas niet bloggen (voor de ouders van ons: dat is dus een berichtje achter laten op deze site). Op vrijdag komen we 's avonds terug in Bangkok en reizen we met de nachttrein om 21.30 uur naar Phitsanulok. Daar komen we in de ochtend aan en gaan dan 's middags fietsen in Sukhotai. We hopen dan 's avonds weer verslag uit te kunnen brengen via deze site!
Oh, Fred en Saskia: Miek is vergeten haar boiler uit te zetten, de schakelaar zit in de meterkast op het portiek bij het stickertje "Boiler". Alvast bedankt!
Voor de badmintonners onder jullie: Marc is helaas in de 2e ronde van de Bangkok Open uigeschakeld door de nummer 1 van Thailand (Sehr Taai) en kan zich nu volledig op de vakantie richten.
Annemiek Nederpel: Hello Kitty is hier in overvloed!
Karin & Radboud: Bedankt voor jullie aanbod! Lief!
Groetjes van ons allemaal!
Oh, we zijn rood aan het worden, maar het wordt vast bruin!
Annemiek Nederpel: Hello Kitty is hier in overvloed!
Karin & Radboud: Bedankt voor jullie aanbod! Lief!
Groetjes van ons allemaal!
Oh, we zijn rood aan het worden, maar het wordt vast bruin!
01 Maart 2006 - 14:21
Anna:
Dat klinkt echt super jaloersmakend allemaal!
Birgit, nog gefeliciteerd en geniet van de zon aldaar. Hier is het genieten van een laag natte sneeuw! x -
01 Maart 2006 - 14:46
Miekie:
Hellooooooo Kitty ehm... reizigers!
Ik zal vast een extra rugzak reserveren voor Kitty prullaria als ik over 2 maanden in Thailand ben :-).
Geniet ze nog! -
01 Maart 2006 - 14:50
Andre "kan Geen Fietsband Plakken, Wel Een Firewal:
Hey vakantiegangers,
Wat een leuke verhalen allemaal zeg, zo te horen genieten jullie met v0lle teug. Ben door alle commotie en druke van de afgelopen dagen wat dingen vergeten, komen ze:
Marc: gecondoleerd met het verlies van je oma, hoop dat je het daar enigzins kan verweken.
Beer: Gefeliciteerd (beetje laat, maar toch), dat je maar een grote, sterke meid mag worden!
JJ: Doed, niet vergeten foto's te maken he, you lazy-ass fagg! :) Zeker geen Xbox 360 daar he? (gniff)..enjoy!
Miek: Hoe kan je nou vergeten je boiler uit te zetten? ;) Let jij, een beetje op de rest? (of andersom). Geen Thai met tanden aan de haak slaan daar he?
Groetjes van een hard-werkende Consumentenboy vanut een koud, nat en irritant Den Haag.
Kick ass! -
01 Maart 2006 - 15:11
Saskia:
leuk die Koikarpers!hou van die beesten, eten uit je hand en zeggen niets!
nu jullie het toch over fietsen hebben....
piek er is een gestolen fiets van je gevonden(rare zin)(inclusief berijder!)groene batavus, de pluut neemt nog wel contact op, hij is nl 2 x als gestolen opgegeven. (fraude!?)
wat een prachtige verhalen, heb het gevoel of ik achterop zit!
take care en liefs -
01 Maart 2006 - 15:31
Willem En Angelique:
Marc, ook namens ons nog gecondoleerd met het verlies van je oma. Vervelend dat het net nu gebeurt...
Leuk dat jullie de fietstocht hebben gedaan! We wensen jullie veel plezier bij de River Kwai.
Doeggg -
01 Maart 2006 - 18:51
Kim En Chris:
Marc gecondoleerd met dit verlies. Hoop dat je nog wel een beetje kunt genieten van je vakantie.
Heel veel plezier bij jullie nieuwe belevenis de river kwai!
leuk jullie belevenissen te kunnen lezen.
liefs -
doei groetjes sandra van mcc badminton -
01 Maart 2006 - 21:33
Nanda:
Lieve allemaal,
Leuk om zo jullie verhalen te lezen.
Jullie liggen nu lekker te slapen (het hier nu 22:30) om je lichaamlijk goed voor te bereiden op het volgende avontuur.
Geniet er allemaal van en pas op elkaar!
Marc en Bir, denk aan jullie!
Liefs Nanda -
01 Maart 2006 - 22:39
Tine En Linda:
Lieve Marc en Birgit, Jeroen en Mieke,
Na een hectisch weekend is eindelijk alles geregeld voor de begrafenis van oma. Hij is aanstaande vrijdag om 12.00 uur, dus bij jullie om 18.00 uur. We laten een geluidsopname op cd zetten zodat jullie toch de herdenkingsdienst nog terug kunnen luisteren als jullie dat willen. Ook zullen we proberen wat video- en foto-opnames te maken. Jammer dat jullie er niet bij kunnen zijn. Best gek dat we het verdriet op deze manier met elkaar moeten delen, maar ook wel mooi dat dat zo via het internet kan. Marc, kun je nog herinneren dat je bij de begrafenis van oma Knijnenburg hebt geroepen dat je er bij andere oma niet bij wilde zijn? Het noodlot heeft zo beslist, of je had een vooruitziende blik. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben daar en zoveel leuke dingen meemaken. Gaan jullie ook de brug van de film “Over the River Kwai” bekijken (of bestaat hij helemaal niet meer?). We zijn uiteraard benieuwd naar jullie verdere belevenissen en kijken uit naar jullie volgend berichtje. Na de begrafenis sturen we wel weer een mailtje. Veel plezier verder en pas goed op elkaar zou oma zeggen.
Veel liefs, Tine en Linda -
01 Maart 2006 - 22:39
Tine En Linda:
Lieve Marc en Birgit, Jeroen en Mieke,
Veel liefs, Tine en Linda -
02 Maart 2006 - 20:10
Maaike B.:
het heeft even geduurd maar ik weet eindelijk wie jullie zijn! ik dacht; ik krijg allemaal mails van mensen die ik niet ken, maar nee: ik ken jullie wel! en ik wens jullie nog heel veel plezier en moois op jullie trip! heel veel groetjes Maaike -
03 Maart 2006 - 17:00
Ouders Birgit:
Jammer om 2 dagen niets te horen. Zijn natuurlijk weer heeeeel benieuwd naar jullie volgende ervaringen. Vandaag naar de begrafenis van de oma van Marc geweest. Beetje als vertegenwoordiger van Birgit. Mooie bijeenkomst. Ook mensen ontmoet die ik nu kan plaatsen als jullie verhalen vertellen.Tot lees! Gonnie