Kijken, kijken, kopen!! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van MarcBirgitAnnemiekeJeroen - WaarBenJij.nu Kijken, kijken, kopen!! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van MarcBirgitAnnemiekeJeroen - WaarBenJij.nu

Kijken, kijken, kopen!!

Door: Annemieke

Blijf op de hoogte en volg MarcBirgitAnnemiekeJeroen

10 Maart 2006 | Thailand, Chiang Mai

Daar zijn we weer (Jess and Col if you read this as well, we are still enjoying our stay in Chiang Mai and will be leaving for Koh Phi Phi this evening! Have a nice journey yourselves! Thanks for your nice message!)

Nadat we onze laatste blog hebben geschreven zijn we op een busje gestapt naar de zoo, waar we overstappen op een bus die ons naar de Doi (=berg) Suthep brengt. We delen de bus met een stel Israeli's en het prettige van deze regeling is dat onze chauffeur ons bij de te bezichtigen tempel opwacht om ons ook weer terug te brengen. De vermoeidheid van de trekking zat nog aardig in onze benen, dus van onderaan de trap van 306 treden lijkt deze onderneming misschien wat overmoedig. Stoer als we zijn gewoon aan de klim begonnen en dat blijkt de moeite waard. De tempel op de berg ademt een heerlijke sfeer uit. Er wordt aandacht besteed aan de fruitbomen en de bougainville struiken zijn prachtig. Ook interessant om te zien zijn de orchidee mandjes die aan deze bomen vast zitten om zo verschillende soorten orchideeen te kweken.

De trekpleister van deze tempel is een enorme gouden chedi (uhm, hoe vertaal je dat... een soort enorme sokkel?). Ook hebben ze hier een kopie van de smaragden boeddha in Bangkok. Leuk, want in Bangkok zit ie zo'n 15 m hoog en hier kun je 'm van heel dicht bij bewonderen. Wat nog een extra rustgevend effect is van deze tempel, zijn de schattige belletjes die ritmisch klingelen in de wind (heb er maar meteen een gekocht voor Cindy).
Verder heeft de tempel een uikijkpunt over de stad Chiang Mai, mooi om te zien, geen vergezicht vanwege de eeuwige mist die hier in de bergen hangt.

We laten ons terugbrengen naar de Zoo waar Marc en Miek zich aan een Bao Pao broodje wagen van een straatkraampje. Hebben deze maar niet opgegeten, het vlees was nog knalroze ipv doorgegaard en we willen niet net zoals JJ last van onze buikjes krijgen (lang leve Norit zegt Jeroen!).

We sluiten een mooie deal met een bus(je)chauffeur die ons eerst even langs een markt brengt om vers fruit te halen (heerlijk, eindelijk banaantjes voor JJ!) en ons daarna nog afzet bij ons guest house.

Terug in het guest house hebben we nog een uurtje voor zonsondergang. We halen snel onze bestelde tickets op voor onze vlucht naar Phuket, slachten professioneel onze ananas en schieten onze zwemkleding aan. Het zwembad is een stukje lopen verderop in de straat. Het ziet er in elk geval keurig uit, schoon, lekker ligbed en streng toezicht. Birgit en ik voelen ons iets opgelaten in onze - voor Nederlandse begrippen keurige - bikini, want alle andere aanwezige vrouwen dragen gemouwde badpakken, met daaronder een wielrenbroekje! Bovendien krijgen ze wanneer ze het water uitkomen direct een badjas omgeslagen!

Na het zwemmen vertrekken Bir, Miek en Marc naar ons favoriete restaurant (Riverside) en JJ duikt onder de wol omdat hij zich niet helemaal lekker voelt. Na het eten brengen we een bezoek aan de Night Bazaar, een heel grote toeristische markt, met een leuke sfeer, ingenieuze souveniers en opdringerige verkopers. Annemiekes koopziekte slaat hier heftig toe!

Rond kwart voor elf duiken ook wij ons bedje in.

We zijn inmiddels al een tijdje met ons hoofd bij Koh Phi Phi, enerzijds zien we onszelf al liggen op het tropische strand met een kokosnoot in onze hand, anderzijds begint de prangende vraag onze gedachten te beheersen: hoe op Koh Phi Phi te geraken en hoe een geweldige accomodatie te vinden?!?!?!?!

Deze ochtend zijn we daarom naar een reisbureau gegaan om een taxi vanaf het vliegveld te regelen, onze overnachting op Phuket te boeken (we slapen daar omdat we om kwart over elf 's avonds in Phuket landen), een plekje op een boot te reserveren (die vertrekt om half negen 's ochtends en je moet vantevoren een kaartje kopen) incl transfer naar de haven.
Bij het eerste reisbureau kregen we weinig sjoege, maar bij de tweede poging zijn we geweldig geholpen. De dame aldaar kon zelfs voor ons de vliegtickets naar Bangkok boeken voor volgende week. Flink wat Bhat lichter, maar opgelucht! Alles prima geregeld!!
Naast mij probeert Birgit een accomodatie op Koh Phi Phi uit te kiezen, of in elk geval een beeld te krijgen van waar we straks moeten zoeken. Fingers crossed allemaal!

Naast dit internetcafe blijkt een Subway te zitten (dus Birgit helemaal blij!!) Onze maagjes gaan we daar nu eerst even vullen en dan begint onze volgende reis.... We houden jullie op de hoogte!!

Persoonlijke noot:

Allemaal: Bert en Sandra, we zijn dus eigenlijk benieuwd of jullie dan al een nieuw huis hebben gevonden? En gefeliciteerd met de verkoop van je huis.

Annemieke: Cindy, aangezien hier ook een Starbucks zit, zijn we ook daar een bakkie gaan doen! (hebben ze dat in Indonesie?)

Jeroen: Jol, heb er erg veel moeite mee, maar op Koh Phi Phi zijn er weer genoeg slaap momenten.

Persoonlijk NOOD:

Annemieke: Pap, ik kan geen geld meer pinnen wil jij wat bij storten? Je krijgt het terug :-) het rekening nummer is 53.65.51.774, heb niet mijn postbank pas bij me ;-) (als andere mensen zich geroepen voelen om te storten, dan staat dit natuurlijk vrij :-p)

• 10 Maart 2006 - 10:04

Cindy:

Jeuh! Ik krijg een souvenir, daar ben ik dol op!
    Geen idee of ze een Starbucks hebben, maar vast wel heel veel leuke souvenirs, dus dan moet ik Fred misschien ook om een bijdrage gaan vragen ;-).
    Ik zie jullie al helemaal heerlijk op dat strand van Koh Phi Phi met een lekkere Pina Colada! Na al dat stof en olifantensnot wel ff lekker!

• 10 Maart 2006 - 11:43

Miekie:

Wacht met spanning op het Koh Phi Phi verslag, want daar zit ik over een week of 7 ook! Kom maar op met al die strandverhalen!

• 10 Maart 2006 - 13:38

Suzanne:

hmmzz die kokoznoot op een tropisch strand klink geweldig!!! genieten dus voor jullie, en wij maar al die regen op ons kop accepteren bleh!!
    dikke kusz!!

• 10 Maart 2006 - 17:39

Fred Nugteren:

Heb een probleem. Na de herinstallatie van de computer doet Mijn Postbank het even niet. Krijg over de post nieuwe gebr.code en wachtwoord.
    Broer Jeroen gaat nu internetten en jou voor zo'n € 400,- uit de sores halen. je pappie

• 10 Maart 2006 - 17:41

Pap:

ER komt geld aan. Broer Jeroen zorgt ervoor
    Je vader

• 10 Maart 2006 - 18:02

Jeroen:

Ha Mieker, guess what, geen eten dit weekend, maar wel mn zusje uit de brand helpen ;-). de money staat weldra op je account, lang leve girotel! al op kookcursus geweest? kan je lekker thais voor ons koken! groetjes, veel plezier en vergeet niet stevig te loungen

• 10 Maart 2006 - 19:02

Sini:

Jeroen, ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

• 11 Maart 2006 - 08:39

Saskia:

hello ladies and gentlemen.
    leuk al die nationaliteiten daar! Jeroen gauw beter en goed dat jullie verder nog allemaal gezond zijn.(ananas en bananen?)je m ist nog niet de cappuccino van je moeder piek? nog geen post in je bus!
    ik zal snel een donatie naar onze jeroen overmaken! je moet wel weten wie hier het geld heeft (grapje)
    good luck and cheerio